Zelenski, întâlnire cu Blinken la Kiev: „Harkiv are nevoie de două sisteme Patriot”
Full Article 2 minutes read

Zelenski, întâlnire cu Blinken la Kiev: „Harkiv are nevoie de două sisteme Patriot”

Ucraina are nevoie de două sisteme de apărare Patriot pentru regiunea Harkiv. Declarația a fost făcută de către președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, în cadrul unei întrevederi, la Kiev, cu secretarul american de Stat, Antony Blinken, care efectuează o vizită oficială, neanunțată public în prealabil.

Blinken s-a întâlnit la Kiev cu Vladimir Zelenski, cu care a discutat securitatea Ucrainei, în contextul pachetului de asistență militară aprobat recent de Washington.

„Știm că aceasta este o perioadă dificilă. Știm, de asemenea, că o parte din ajutorul militar deja a sosit, o altă parte este pe drum, iar în continuare va ajunge și mai mult” a afirmat Blinken. 

Demnitarul american a adăugat că ajutorul militar  „va face diferența împotriva agresiunii rusești”.

La rândul său, președintele ucrainean a subliniat că urgentarea livrării ajutorului militar este foarte importantă pentru eforturile de apărare. Mai mult, Zelenski a afirmat că cea mai mare problemă cu care se confruntă forțele de apărare ucrainene este lipsa de sisteme antirachetă. 

„Avem cu adevărat nevoie de două [n.r. sisteme antirachetă] „Patriot” pentru orașul și regiunea Harkiv”, a spus Zelenski.

Vizita are loc la mai puțin de o lună după ce Congresul american a aprobat un pachet de asistență pentru Ucraina amânat de mult timp. Pachetul de asistență prevede un ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, din care o mare parte va fi destinată refacerii sistemelor de artilerie și de apărare antiaeriană. Actualmente, în regiunea Harkiv au loc lupte, după ce forțele rusești au început o nouă ofensivă pe 10 mai. Autoritățile de la Moscova susțin că au cucerit multiple localități în regiune. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: