Zelenski, nemulțumit de mărimea compensațiilor propuse de Iran familiilor victimelor tragediei aviatice. Despre ce sumă este vorba
Full Article 2 minutes read

Zelenski, nemulțumit de mărimea compensațiilor propuse de Iran familiilor victimelor tragediei aviatice. Despre ce sumă este vorba

Autoritățile iraniene au propus să achite câte 80 de mii de dolari familiilor ucrainenilor care au murit în accidentul aviatic care s-a produs în apropiere de Teheran. Anunțul a fost făcut de președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, într-un interviu televizat, scrie Meduza, duminică, 2 februarie. 

„Au propus câte 80 de mii de dolari fiecărei familii care și-a pierdut o rudă, dar noi nu am fost de acord. Consider că este o sumă prea mică. Când soția unui decedat spune că acesta era cel care întreținea familia, iar ia este șomeră, iar copilul trebuie să intre la facultate – 80 de mii de dolari pentru această familie este puțin”, a explicat Zelenski.

Liderul de la Kiev a adăugat că Ucraina va solicita compensații mai mari din partea Iranului. Acesta nu a precizat, însă, despre ce sumă este vorba.

Precizăm că la bordul avionului „Ukraine International Airlines”, care a fost doborât de două rachete, la scurt timp după decolarea din Teheran, se aflau 11 ucraineni.

Autoritățile ucrainene au plătit familiilor victimelor câte 200 de mii de grivne (8300 de dolari). De asemenea, acestea urmează să primească compensații din partea companiei aviatice.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: