Zelenski nu exclude că o întâlnire cu Putin ar putea să nu aibă loc
Full Article 2 minutes read

Zelenski nu exclude că o întâlnire cu Putin ar putea să nu aibă loc

Volodimir Zelenski afirmă că în negocierile cu Vladimir Putin, poziția Ucrainei ar trebui să fie mai puternică decât cea a Rusiei. Totodată, Zelenski, a reiterat că este pregătit să se întâlnească cu președintele rus Vladimir Putin, dar nu a exclus ca întâlnirea să nu aibă loc, scrie Unian.

Cu toate acestea, el a comunicat că este imposibil să ierți acțiunile armatei ruse în Ucraina.

„Fiecare astfel de tragedie, fiecare astfel de „Bucea” te va lovi pur și simplu peste mână la anumite negocieri. Totuși, este necesar să găsiți oportunități pentru astfel de pași”, a spus Zelenski.

Potrivit președintelui ucrainean, este necesar ca Ucraina să aibă o poziție mai puternică în astfel de negocieri decât Federația Rusă. Zelenski mai consideră  că „cea mai ușoară” poziție este să spui că nu sunt necesare negocieri cu Putin.

„Credem că acesta este un genocid, că toți ar trebui să fie pedepsiți pentru asta. Cu toate acestea, trebuie să se găsească oportunități de întâlnire. La întrevedere trebuie găsită o soluție pentru a ieși din această situație, plus la toate, fără a pierde teritorii”, a mai declarat Zelenski.

De menționat că 65 de copii au fost uciși în Ucraina de la începutul invaziei rusești, a anunțat agenția de presă Interfax-Ucraina. Potrivit sursei citate, alți 266 de copii au fost răniți.

Procurorii lucrează pentru a stabili numărul total de copii morți și răniți în Mariupol, precum și în unele zone din nord-est. De asemenea, bombardamentele și obuzele au avariat sute de instituții de învățământ, zeci dintre acestea fiind „complet distruse”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: