Zelenski propune extinderea legii marțiale în Ucraina
Full Article 2 minutes read

Zelenski propune extinderea legii marțiale în Ucraina

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a propus extinderea legii marțiale în țară aproape până la sfârșitul lunii august. Documentul a fost înregistrat pe 18 mai pe site-ul Radei Supreme.

Potrivit notei explicative, Zelenski propune prelungirea termenilor legii marțiale în Ucraina și a mobilizării generale cu încă 90 de zile, începând cu 25 mai.

Amintim că legea marțială a fost introdusă în toată Ucraina pe 24 februarie, după invazia rusă. Urma să expire pe 26 martie, dar a fost deja prelungită de mai multe ori.

Conform legii, în timpul legii marțiale din țară:

–  se impune stare de asediu;

– se stabilește un mod special de intrare și ieșire;

– se limitează libertatea de circulație a cetățenilor, străinilor și apatrizilor, precum și circulația vehiculelor.

În plus, în timpul legii marțiale din țară, este posibil ca diverse instituții și organizații de toate formele de proprietate să fie transferate pentru a lucra în favoarea apărării.

De asemenea, poate să se interzică activitățile anumitor partide politice sau asociații publice care lucrează împotriva independenței Ucrainei.

Prin lege, în timpul legii marțiale, autoritățile și, în special, comandamentul militar au dreptul de a verifica documentele, inspecta lucrurile, bagajele, mărfurile, transportul și proprietatea privată. De asemenea, în Ucraina pot fi interzise organizarea de întâlniri pașnice, mitinguri, demonstrații și alte evenimente publice.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: