Zelenski se îndoiește de existența lui Putin. Ce îi răspunde Kremlinul
Full Article 2 minutes read

Zelenski se îndoiește de existența lui Putin. Ce îi răspunde Kremlinul

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski s-a arătat nesigur de existența președintelui rus Vladimir Putin, menționând că nu știe dacă „el (Putin n.red.) este în viață”. Declarația a fost făcută de oficialul ucrainean în timpul intervenției online de la Davos. La scurt timp, Kremlinul a reacționat, menționând că „Rusia și Putin sunt și vor fi”. 

Zelenski a spus că nu este sigur că „acel președinte al Rusiei, care apare uneori pe chroma key, este el”.

„Nu sunt foarte sigur că el este în viață, că el ia decizii, și cine ia decizii acolo. Pur și simplu nu înțeleg cu cine avem de-a face. Când vorbim despre discuții de pace – eu nu prea înțeleg cu cine. Mi se pare că Rusia ar trebui să găsească mai întâi „pe cineva” și apoi să propună „ceva””, a spus Zelenski cu referire la posibilitatea unor discuții despre pace cu reprezentanții Moscovei, comunică Radio Svoboda.

Kremlinul a răspuns declarațiilor președintelui ucrainean prin purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov. Cel din urmă a spus că „Rusia și Putin sunt și vor fi” și a reiterat că solicitările Rusiei față de Ucraina „vor fi îndeplinite într-un fel sau altul”. În acest sens, Radio Svoboda scrie că este vorba despre revendicările teritoriale ale Rusiei față de regiunile Ucrainei, ocupate atât în 2014, cât și în 2022.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: