Zelenski spune că 30% din infrastructura energetică a Ucrainei a fost distrusă: „Nu există loc de negocieri cu regimul Putin”
Full Article 1 minutes read

Zelenski spune că 30% din infrastructura energetică a Ucrainei a fost distrusă: „Nu există loc de negocieri cu regimul Putin”

30% din sistemul energetic al Ucrainei a fost distrus în urma loviturilor rusești. Declarația a fost făcută, pe Twitter, de președintele ucrainean Vladimir Zelenski. Cel din urmă a atașat și imagini video cu loviturile asupra obiectelor. 

„Încă un tip de atacuri teroriste rusești: distrugerea energiei și a infrastructurii. Începând cu 10 octombrie, 30% din centralele electrice au fost distruse, ceea ce a provocat pene de curent în toată țara. Nu există loc de negocieri cu regimul Putin”, a menționat Zelenski.

De menționat că pe 10 octombrie, pentru prima dată a fost lovită pe o scară largă infrastructura ucraineană, în urma exploziei podului din Crimeea. „Acum nu este nevoie să lansăm lovituri masive cu rachete pe teritoriul Ucrainei”, declarat președintele Rusiei Vladimir Putin, pe 14 octombrie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: