Zelenski spune că 30% din infrastructura energetică a Ucrainei a fost distrusă: „Nu există loc de negocieri cu regimul Putin”
Full Article 1 minutes read

Zelenski spune că 30% din infrastructura energetică a Ucrainei a fost distrusă: „Nu există loc de negocieri cu regimul Putin”

30% din sistemul energetic al Ucrainei a fost distrus în urma loviturilor rusești. Declarația a fost făcută, pe Twitter, de președintele ucrainean Vladimir Zelenski. Cel din urmă a atașat și imagini video cu loviturile asupra obiectelor. 

„Încă un tip de atacuri teroriste rusești: distrugerea energiei și a infrastructurii. Începând cu 10 octombrie, 30% din centralele electrice au fost distruse, ceea ce a provocat pene de curent în toată țara. Nu există loc de negocieri cu regimul Putin”, a menționat Zelenski.

De menționat că pe 10 octombrie, pentru prima dată a fost lovită pe o scară largă infrastructura ucraineană, în urma exploziei podului din Crimeea. „Acum nu este nevoie să lansăm lovituri masive cu rachete pe teritoriul Ucrainei”, declarat președintele Rusiei Vladimir Putin, pe 14 octombrie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: