Zelenski afirmă că Putin ar putea apela la armele nucleare: „Toate țările lumii ar trebui să fie pregătite”
Full Article 2 minutes read

Zelenski afirmă că Putin ar putea apela la armele nucleare: „Toate țările lumii ar trebui să fie pregătite”

Președintele ucrainean  Volodimir Zelenski a  declarat vineri că „toate țările lumii” ar trebui să fie pregătite pentru un eventual atac cu arme nucleare tactice în războiul din Ucrainei. Zelenki nu exclude că președintele rus Vladimir Putin ar putea face acest lucru.

Într-un interviu pentru CNN, Zelenski  a spus că Putin ar putea apela fie la arme nucleare, fie la arme chimice, deoarece nu prețuiește viețile poporului Ucrainei.

„Nu numai eu – ci lumea întreagă, toată ţările lumii ar trebui să fie îngrijorate, pentru că, chiar dacă poate nu este o informaţie reală, ea poate fi adevărată. Arme chimice, ar putea s-o facă, pentru că viața oamenilor nu înseamnă nimic pentru ei. Nu trebuie să ne speriem, ci trebuie să ne pregătim. Iar asta nu este o problemă doar a Ucrainei, nu este doar pentru Ucraina, ci este pentru lumea întreagă”, a spus Zelenski.

Zelenski a rămas în Ucraina pe parcursul războiului de 50 de zile cu Rusia, deoarece forțele ucrainene au rezistat încercărilor Kremlinului de a ocupa Kievul și au forțat Rusia să-și reorienteze eforturile de război asupra regiunilor de est și de sud ale țării, unde Ucraina anticipează o escaladare semnificativă a luptei în zilele următoare.

Amintim că oficialii americani au avertizat deja cu privire la posibilitatea ca Putin să recurgă la armele nucleare, ţinând cont de eşecurile pe care le-au suferit forțele ruse până în prezent în Ucraina.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: