Zelenski: Sunt gata pentru negocieri cu Putin, dar dacă eșuează ar putea însemna un al Treilea Război Mondial
Full Article 2 minutes read

Zelenski: Sunt gata pentru negocieri cu Putin, dar dacă eșuează ar putea însemna un al Treilea Război Mondial

Preşedintele ucrainean Vladimir Zelenski a declarat pentru CNN că este „gata pentru negocieri” cu preşedintele rus Vladimir Putin, dar a avertizat că dacă acestea eşuează, „ar însemna că acesta este un al Treilea Război Mondial”.

„Sunt pregătit pentru negocieri cu el. Sunt pregătit de doi ani. Şi cred că fără negocieri nu putem opri acest război”, a declarat Zelenski duminică, într-un interviu.

„Cred că trebuie să folosim orice format, orice şansă pentru a avea o posibilitate de negociere, posibilitatea de a vorbi cu Putin. Dar dacă aceste încercări eşuează, ar însemna că acesta este un al Treilea Război Mondial”, a adăugat el, potrivit News.ro.

Anterior, Zelenski a spus că priorităţile sale la negocieri sunt clare: „Sfârşitul războiului, garanţii de securitate, suveranitate, refacerea integrităţii teritoriale, garanţii reale pentru ţara noastră, protecţie reală pentru ţara noastră”.

Anterior, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse Dmitri Peskov a spus că nu exlude posibilitatea unei întâlniri între Putin și Zelenski

„Am spus în repetate rânduri că nimeni nu exclude posibilitatea unei întâlniri între Vladimir Putin și președintele Zelenski. Dar noi trebuie să înțelegem care ar trebui să fie rezultatul acestei întâlniri și ce se va discuta la ea”, a spus Peskov.

La rândul său, ministrul de Externe al Turciei Mevlüt Çavușoğlu a declarat că dacă partea rusă și ucraineană vor conveni asupra negocierilor, președintele turc va putea media o întâlnire între președinții Vladimir Zelenski și Vladimir Putin.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: