Zelenski susține că cel puțin 500 de copii au fost uciși în războiul din Ucraina 
Full Article 2 minutes read

Zelenski susține că cel puțin 500 de copii au fost uciși în războiul din Ucraina 

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a declarat că cel puțin 500 de copii au fost uciși în războiul din Ucraina. El a precizat că numărul exact nu poate fi stabilit din cauza luptelor și ocupației rusești. 

În lista copiilor nevinovați, victime ale agresiunii ruse, sunt deja cel puțin 500 dintre copiii noștri”, a menționat Zelenski, relatează Unian.

Președintele ucrainean a declarat că acești copii ar fi putut deveni „oameni celebri în știință, artiști, campioni sportivi, să creeze istoria Ucrainei”.

Au fost uciși de armele rusești și de ură”, a adăugat Zelenski. Potrivit lui Zelenski, numărul exact al copiilor care au avut de suferit nu poate fi stabilit din cauza luptelor active și a ocupației rusești.

În același timp, Procuratura Generală a Ucrainei a declarat că până pe 4 iunie 2023, peste 1490 de copii au avut de suferit în Ucraina urmare a agresiunii armate din partea Federației Ruse.

Conform informațiilor oficiale ale procurorilor pentru minori, 485 de copii au murit și peste 1005 au fost răniți”, a comunicat instituția.

Amintim că urmare a atacurilor din ajun, sub dărâmăturile unei case din regiunea ucraineană Dnepropetrovsk a fost găsit cadavrul unei fetițe care recent a împlinit doi ani. Totodată, potrivit autorităților regiunii, 22 de persoane au fost rănite, inclusiv 5 copii. Pe 4 iunie, Moscova a confirmat atacul asupra regiunii. Rusia spus că a lovit „cu o armă de înaltă precizie” și că ținta a fost un atelier de asamblare a dronelor ucrainene. 

***

Pe 4 iunie se împlinesc 466 zile de război în Ucraina. Amintim că pe 24 februarie 2022, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski, la rândul său, a declarat stare de război în Ucraina.

Pe 1 iunie, prezent la Summitul Comunității Politice Europene din Republica Moldova, președintele ucrainean a fost întrebat de jurnaliști „cât va mai dura războiul”. Zelenski a răspuns: „Până la victoria noastră. Rusia îl poate opri mai devreme, dacă se va retrage de pe teritoriile noastre ocupate”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: