Zelenski: Ucraina a eliberat peste 1000 de km pătrați din teritoriu de la începutul lunii septembrie
Full Article 2 minutes read

Zelenski: Ucraina a eliberat peste 1000 de km pătrați din teritoriu de la începutul lunii septembrie

Forțele Armate ale Ucrainei, care desfășoară o contraofensivă de amploare în sudul și estul țării, de la începutul toamnei au eliberat zeci de localități pe o suprafață de peste o mie de kilometri pătrați. Declarația a fost făcută de președintele ucrainean Vladimir Zelenski.

„Eroii noștri au eliberat deja zeci de localități. Și astăzi, această mișcare a continuat, sunt noi rezultate”, a spus Zelenski, în seara de 8 septembrie curent.

„În total, de la 1 septembrie au fost eliberați peste o mie de kilometri pătrați din teritoriul nostru. Mulțumesc tuturor celor care au făcut posibil acest lucru”, a adăugat președintele Ucrainei.

Înainte de aceasta, pe canalul de Telegram al lui Zelenski a fost publicat un material video în care se anunța că armata ucraineană a preluat controlul asupra orașului Balaklia din regiunea Harkov.

La rândul său, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat că a eliberat 20 de așezări, avansând cu 50 de kilometri în trei zile.

Ce spune Rusia

Ministerul Apărării al Federației Ruse nu a comentat avansarea trupelor ucrainene în regiunea Harkov. Pe 8 septembrie, reprezentanții Ministerului au declarat doar că au distrus depozitul ucrainean de artilerie din regiunea Balaklia.

Totodată, reprezentantul permanent al Federației Ruse la ONU, Vasilii Nebenzia, a spus că Ucraina nu desfășoară o contraofensivă.

„Câmpurile de lângă Nikolaev și Zaporojie și pădurile de lângă Harkov sunt pline de mii de cadavre ale soldaților ucraineni, care au fost trimiși la moarte sigură, iar detașamentele nu le-au permis să se retragă. Au fost luate mai multe sate periferice”, a comunicat oficialul rus.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: