Zelenski, un nou mesaj: Dacă cineva crede că ucrainenii vor renunța, nu știe nimic despre Ucraina
Full Article 2 minutes read

Zelenski, un nou mesaj: Dacă cineva crede că ucrainenii vor renunța, nu știe nimic despre Ucraina

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, astăzi, a publicat un nou mesaj video în care le cere trupelor ruse să „protejeze vorbitorii de limba rusă la ei acasă”. Totodată, el a declarat că ucrainenii nu vor renunța să-și apere țara. 

„Au vrut să ne distrugă de multe ori. Nu au putut. Noi am trecut prin atâtea. Și dacă cineva crede că, depășind toate acestea, ucrainenii se vor speria și vor renunța – el nu știe nimic despre Ucraina. Și nu are ce face în Ucraina”, a spus Zelenski.

Președintele ucrainean a mai declarat că Ucraina va întâlni primii voluntari străini. „În țară vin primii 16 mii din ei”, a precizat Zelenski.

La sfârșitul mesajului, Zelenski s-a adresat către soldații ruși: „Duceți-vă acasă. Să vă protejați vorbitorii de limba rusă. Nu în toată lumea, da la voi acasă. Ei sunt mulți acolo: aproximativ 150 de milioane”, a spus Zelenski.

***

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile.

Informații despre evenimentele din Ucraina, care se desfășoară chiar în aceste momente în LIVE Textul NM A opta zi de război în Ucraina.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: