Zelenski vrea să afle cine a făcut înregistrarea compromițătoare, care a provocat demisia premierului
Full Article 1 minutes read

Zelenski vrea să afle cine a făcut înregistrarea compromițătoare, care a provocat demisia premierului

Preşedintele ucrainean Vladimir Zelenski a cerut vineri, 17 ianuarie, autorităţilor să determine cine este implicat în înregistrarea conversaţiilor care ar fi avut loc în cabinetul premierului Alexei Goncearuk, a miniștrilor și a reprezentanților Băncii Naționale a Ucrainei, relatează administrația prezidențială a Ucrainei.

O solicitare în acest sens a fost făcută de președintele Zelenski în timpul unei întâlniri cu Serviciul de Securitate al Ucrainei, oficiul procurorului general, Ministerul De Interne, Biroul Național Anticorupție, Biroul de Anchetă și Direcția Pază de Stat a Ucrainei.

„Cer ca timp de două săptămâni, cât mai rapid, să aflăm informația cine a făcut înregistrările. Să găsim cine a făcut asta și să soluționăm problema”, a spus Zelenski.

Cabinetul preşedintelui Zelenski a informat printr-un comunicat că acesta a declarat de asemenea că sunt necesare noi măsuri de a îmbunătăţi protejarea informaţiilor pentru a evitat incidente similare.

Amintim că Alexei Goncearuk a trimis astăzi o scrisoare prin care îşi prezintă demisia, în contextul publicării unor înregistrări audio în care l-ar fi criticat pe Zelenski. Parlamentul ucrainean urmează să voteze dacă va accepta sau nu demisia premierului.