Ziar din viitor, despre presupuse atentate în Transnistria, cu „zeci de morți și răniți”. Tiraspolul dezminte informația
Full Article 2 minutes read

Ziar din viitor, despre presupuse atentate în Transnistria, cu „zeci de morți și răniți”. Tiraspolul dezminte informația

Canalul de Telegram NEXTA Live a publicat pe 30 aprilie fotografia unui ziar din regiunea transnistreană, prin care se face apel către președintele rus Vladimir Putin. Acesta este datat cu 2 mai 2022, iar pe prima pagină se vorbește despre anumite „atentate, soldate cu morți și răniți”, comise în stânga Nistrului. Redactorul-șef al publicației a calificat informația publicată drept un fals.

În imaginea publicată de canalul belarus NEXTA Live, care reflectă activ războiul din Ucraina, iar mai nou și situația din regiunea transnistreană, apare prima pagină a unui ziar, denumit „Pridnestrovie. Ediție specială”. Printre informațiile care pot fi observate sunt slogane precum „Victoria va fi de partea noastră!”, „Puterea noastră este în unitatea cu Rusia”, „Nu ne vom lăsa nici înfrânți, nici intimidați”.

Într-un articol se vorbește despre „atentate sângeroase care s-au produs în regiunea transnistreană pe durata sărbătorilor din luna mai” și „zeci de uciși, printre care copii, bătrâni și femei”. De asemenea, Chișinăul este acuzat că ar fi „marioneta României” și că ar servi intereselor NATO.

Administratorii canalului de Telegram nu au oferit detalii despre sursa acestei fotografii.

Ziar din viitor, despre presupuse atentate în Transnistria, cu „zeci de morți și răniți”. Tiraspolul dezminte informația

NEXTA Live

Ziarul „Pridnestrovie” există, într-adevăr în stânga Nistrului. Redactorul-șef al publicației a respins categoric informația publicată de NEXTA Live și a precizat că ziarul-clonă este un fals.

„Astăzi a fost publicată ediția de sâmbătă, următoarea este planificată pentru 5 mai. Nicio altă ediție nu a fost publicată”, a declarat Alexandr Karasev și a îndemnat oamenii să se informeze numai din surse veridice.

***

Amintim că, pe 25 și 26 aprilie, în regiunea transnistreană s-au produs mai multe incidente, calificate drept „atacuri teroriste”. În urma acestora, a fost declarat „cod roșu de pericol terorist” pentru 15 zile. Elevii desfășoară orele online și au fost înăsprite controalele mijloacelor de transport care intră și ies din regiune.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat într-un interviu pentru Digi24 că NATO anticipează acțiuni de provocare, acțiuni sub drapel fals în Republica Moldova. În același timp, Alianța Nord Atlantică nu vede riscuri militare iminente pentru R. Moldova, fiind vorba mai degrabă de încercarea de a crea dificultăți forțelor ucrainene din vestul Ucrainei, din zona Odesa.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: