Ziua tăcerii în Republica Moldova. Candidații la funcția de deputat nu mai pot face agitație electorală
Full Article 2 minutes read

Ziua tăcerii în Republica Moldova. Candidații la funcția de deputat nu mai pot face agitație electorală

Astăzi este ziua tăcerii în Republica Moldova, înainte de alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Astfel, candidații la funcția de deputat nu mai pot face agitație electorală.

Comisia Electorală Centrală notează că agitaţia electorală este strict interzisă în ziua alegerilor şi cea precedentă ei. În aceste zile nu este permisă nici apariţia candidaţilor în alegeri la emisiuni televizate sau radiofonice. Interdicţia respectivă nu se referă la informaţiile deja plasate pe internet şi pe afişele expuse anterior.

De asemenea, concurenții electorali nu pot efectua virări în/din contul cu mențiunea „Fond electoral”.

Continuarea agitaţiei electorale în zilele menţionate de către mass-media, concurenţi electorali şi cetăţeni constituie contravenţie administrativă şi se sancţionează cu amendă, de la 15 la 30 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice ori cu amendă de la 35 la 50 de unităţi convenţionale, aplicată persoanei cu funcţie de răspundere sau concurentului electoral.

Menționăm că la alegerile parlamentare anticipate vor participa 23 de concurenți electorali. Este vorba despre Partidul Acasă Construim Europa, Partidul Acțiunii Comune — Congresul Civic, Blocul electoral „RENATO USATÎI”, Partidul „Șor”, Partidul Acțiune și Solidaritate, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Mișcarea Profesioniștilor „Speranţa – Надежда”, Partidul Democrat din Moldova, Platforma Demnitate și Adevăr, Partidul Unității Naționale, Partidul Politic „Democraţia Acasă”, Partidul Politic „NOI”, Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Alianța pentru Unirea Românilor, Partidul Verde Ecologist, Partidul Legii şi Dreptăţii”, Partidul Politic „Puterea Oamenilor”, Partidul Regiunilor din Moldova, Partidul „Patrioții Moldovei”, Partidul Schimbării, Partidul „Noua Opțiune Istorică”, Partidul Oamenilor Muncii și candidatul independent Veaceslav Valico.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: