200 de milioane de euro pentru împădurire. Guvernul a dat undă verde semnării contractului de finanțare cu BEI
Full Article 1 minutes read

200 de milioane de euro pentru împădurire. Guvernul a dat undă verde semnării contractului de finanțare cu BEI

Republica Moldova va semna un contract de finanțare cu Banca Europeană de Investiții (BEI) în valoare de 200 de milioane de euro, pentru dezvoltarea programului național de extindere și reabilitare a pădurilor între anii 2024-2028. Guvernul a aprobat semnarea contractului în ședința din 11 septembrie.

Pentru a îndeplini standardele europene și a crește reziliența climatică, Republica Moldova va împăduri și reabilita aproximativ 63.200 de hectare de păduri, reducând astfel emisiile de dioxid de carbon pe termen lung. Proiectul se aliniează cu angajamentele internaționale ale țării în protecția mediului, cum ar fi Acordul de la Paris și Acordul de la Glasgow.

O decizie în favoarea semnării contractului ia în considerare și beneficiile economice locale, creând aproximativ 9.500 de locuri de muncă în zonele rurale și susținând astfel reducerea sărăciei. Inițiativa va consolida infrastructura forestieră pentru gestionarea durabilă și va îmbunătăți accesul la resurse lemnoase și transportul în regiunile forestiere.

Pe 17 septembrie 2024, contractul va fi oficializat la „Platforma de Parteneriat pentru Moldova”, marcând un pas decisiv spre dezvoltarea durabilă și protecția mediului în Republica Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: