27 de persoane, documentate de poliție pentru încălcări în timpul recensământului. Un caz vizează violența fizică
Full Article 2 minutes read

27 de persoane, documentate de poliție pentru încălcări în timpul recensământului. Un caz vizează violența fizică

Pe parcursul desfășurării recensământului populației și locuințelor 2024, poliția a intervenit în 53 de cazuri. Oamenii legii au întocmit 27 de procese verbale cetățenilor pentru injurii, vătămare corporală, distrugerea sau deteriorarea intenționată a bunurilor și huliganism nu prea grav în loc public. Precizările au fost făcute de Vitalie Timotin, șef adjunct al Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) și Inspectoratului General al Poliției (IGP), în cadrul unui eveniment dedicat finalizării recensământului din 9 iulie. 

Potrivit lui Timotin, într-o perioadă de trei luni cât a durat recensământul, în conlucrare cu Biroul Național de Statistică, au fost desfășurate 143 de ședințe de instruire, la care au participat 2 640 de angajați ai poliției. „În vederea neadmiterii diverselor incidente pe parcursul recensământului, de către angajații poliției a fost acordată subiecților prevenției, precum și persoanelor predispuse la comiterea faptelor anti-sociale”, a comunicat șeful adjunct al INSP și IGP.

Pe parcursul desfășurării recensământului, polițiștii au intervenit în 53 de cazuri. 41 de solicitări au fost făcute de recenzori, 3 – de supervizori, iar 9 – de cetățeni.

În cadrul intervențiilor poliției, în 27 de cazuri, au fost constatate încălcări ale legislației de către cetățeni. Pe 25 de cazuri au fost înregistrate deja procese verbale, iar celelalte două se află în curs de examinare.

Au fost documentate următoarele încălcări:

– injurii (șase procese verbale);
– vătămarea integrității corporale (un proces verbal);
– distrugerea sau deteriorarea intenționată a bunurilor (un proces verbal);
– huliganism nu prea grav în loc public (șaptesprezece procese verbale).

***

Precizăm că recensământul populației și locuințelor 2024 s-a desfășurat în perioada 8 aprilie – 7 iulie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: