5 lucruri pe care trebuie să le cunoască moldovenii din Israel, de la Ambasada Republicii Moldova
Full Article 2 minutes read

5 lucruri pe care trebuie să le cunoască moldovenii din Israel, de la Ambasada Republicii Moldova

Armata israeliană a declarat stare de război în urma atacurilor masive de sâmbătă, 7 octombrie, asupra Israelului din Fâșia Gaza palestiniană. Înainte de aceasta, liderul mișcării Hamas a anunțat declanșarea unei operațiuni – „Potopul Al-Aqsa” – împotriva Israelului, lansând rachete dinspre Fâșia Gaza asupra teritoriului israelian. Ambasada Republicii Moldova în Israel a făcut mai multe precizări, pe 8 octombrie, pentru moldovenii aflați în acest stat. 

Ambasada Republicii Moldova în Israel a declarat că:

– Aeroportul Ben Gurion funcționează în regim obișnuit;

– Unele curse avia au fost anulate, însă alte curse regulate continuă să opereze pe direcția Chișinău sau cea mai apropiată direcție: București;

– La momentul de față nu se organizează curse de evacuare pe motiv că există curse regulate;

– Dacă vă aflați într-o situație de dificultate sau excepțională de urgență și, doar în cazuri de urgență, sunteți îndemnați să apelați la numărul: 0527789772;

– În cazul unor solicitări de ordin consular obișnuit utilizați contactele Ambasadei Republicii Moldova în Israel/שגרירות רפובליקת מולדובה בישראל, inclusiv: [email protected].

***

Potrivit postului israelian Kan, numărul morților din Israel a depășit cifra de 600. Iar peste 200 de persoane au suferit răni. 

Oficial, în Israel se află aproximativ 20 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova. Informația a fost confirmată pentru NM de purtătorul de cuvânt al diplomației de la Chișinău, Igor Zaharov. Potrivit Ministerului de Externe, până la moment, autoritățile nu au primit nicio solicitarea de asistență din partea diasporei moldovenești din Israel.

Autoritățile de la Chișinău au condamnat atacurile împotriva Israelului. În contextul situației incerte din Israel, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău a anunțat că a emis alertă de călătorie în Israel și le-a recomandă „insistent” cetățenilor moldoveni să evite orice călătorie în această țară.

Pentru orice întrebări sau asistență, cetățenii moldoveni sunt rugați să contacteze Ambasada din Israel sau să facă uz de linia de urgență a Ministerului.

Informații de contact:

pagina web: https://israel.mfa.gov.md/

email: [email protected]

telefon de urgență: +972533045771 în regim 24/7

Centru de Apel MAEIE:

0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova

+373 22 23 20 02 – pentru apeluri de la telefonul mobil sau de peste hotare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: