7 din 103. Chicu s-a plâns că i-au fost refuzate majoritatea reprezentanților la secțiile de peste hotare. Explicația CEC
Full Article 2 minutes read

7 din 103. Chicu s-a plâns că i-au fost refuzate majoritatea reprezentanților la secțiile de peste hotare. Explicația CEC

Candidatul la prezidențiale Ion Chicu a spus că Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM) a delegat 103 reprezentanți pentru a fi prezenți în secțiile de votare de peste hotare. „Au fost acceptați doar 7”, a adăugat el. Chicu a declarat șefii birourilor electorale de peste hotare ar fi „primit instrucțiuni directe de la Comisia Electorală Centrală, ca să nu admită anume reprezentanții de la PDCM”. În reacție, Comisia Electorală a menționat că persoanele care nu au fost confirmate în calitate de persoane de încredere ale concurentului electoral dețin acte neconforme. 

Pe 20 octombrie, Chicu a menționat că „are loc un proces de fraudare fără precedent a alegerilor din Republica Moldova”. „Noi, Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, am delegat 103 reprezentanți de-ai noștri pentru a fi prezenți în secțiile de votare peste hotarele Republicii Moldova. Din acești 103 reprezentanți au fost acceptați, de către conducătorii acestor birouri electorale, doar 7 persoane. (…) Pentru toți absolut s-au elaborat și prezentat aceleași acte. Avem mai multe informații de la reprezentanții noștri de peste hotare în care ne confirmă faptul că șefii birourilor electorale de peste hotare au primit instrucțiuni directe de la Comisia Electorală Centrală să nu admită reprezentanții anume de la PDCM”, a declarat el.

Chicu a spus că dacă CEC nu va interveni, el și PDCM nu vor recunoaște „rezultatul alegerilor de peste hotare”.

„Am fost sesizați că în unele secții de votare din străinătate, sunt prezente persoane ce dețin acte neconforme pentru a fi confirmate în calitate de persoane de încredere ale unor concurenți electorali. Menționăm că la operațiunile electorale sunt în drept să participe alegătorii, funcționarii electorali, reprezentanții competitorilor electorali, observatorii și mass-media, înregistrați, confirmați sau acreditați în mod corespunzător”, au precizat, în reacție, reprezentanții Comisiei Electorală Centrale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: