A fost abordată vreodată Veronica Dragalin de politicieni pentru a influența dosare penale? Răspunsul șefei PA
Full Article 2 minutes read

A fost abordată vreodată Veronica Dragalin de politicieni pentru a influența dosare penale? Răspunsul șefei PA

Șefa Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin, consideră că unii funcționari care comunică cu ea sunt interesați să influențeze unele investigații sau dosare din gestiunea PA. Procurorul-șef al PA nu a oferit nume concrete, însă a dat asigurări că nu ar putea fi influențată. „Întotdeauna o să pune legea în frunte”, a declarat aceasta. Precizările au fost făcute în cadrul ediției din 7 iunie a emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova. 

În timpul emisiunii, Veronica Dragalin a fost întrebată dacă, în cei aproape doi ani de când conduce Procuratura Anticorupție, a primit amenințări, apeluri de la demnitari sau politicieni pentru a o influența pe ea sau anumite dosare instrumentate de PA.

Amenințări nu pot să spun că am primit. Din punct de vedere a tentativelor de a influența, nu știu dacă le-aș califica în așa mod. Dar clar lucru, sunt persoane care comunică cu mine și cred că-i posibil că au interes să influențeze parcursul unor investigații, dosare. Dar asta este de așteptat. Deci, cumva, eu ca procuror întotdeauna am avut așa discuții. Avocații întotdeauna încearcă să te convingă să mergi într-o direcție diferită. E și normal. Important este ca noi ca procurori să ne ținem fermi, să fim absolut independenți și să nu fim influențați într-un mod negativ de cei care poate încearcă să folosească acest lucru”, a răspuns aceasta.

Șefa PA a declarat că întotdeauna va acorda prioritate legii și nu ar putea fi influențată în activitatea profesională.

Eu sunt sigură că pot să încerce să mă influențeze foarte mulți, dintr-o parte în alta, eu întotdeauna o să pun legea în frunte. Asta-i ceea ce este important: să fie aplicată legea în mod egal, împotriva tuturor. Și nu cred că este cineva care poate să mă influențeze să-mi schimb comportamentul, principiile, pe care le-am avut o viață întreagă”, a comunicat Veronica Dragalin.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: