A fost confirmat primul caz de infectare în Europa cu varianta sud-africană a coronavirusului
Full Article 2 minutes read

A fost confirmat primul caz de infectare în Europa cu varianta sud-africană a coronavirusului

În Belgia a fost confirmat primul caz de infectare în Europa cu nouă variantă „mutant” de coronavirus, B.1.1.529. Tulpina a fost depistată inițial în Africa de Sud, iar oamenii de știință avertizează că are mutații ce ar putea să o facă rezistentă la sistemul imun, fie că este vorba de vaccinare sau de trecerea prin boală, informează Digi24.

„Avem un caz care este acum confirmat cu această variantă. Este vorba despre cineva venit din străinătate. Cineva care a fost testat pozitiv la 22 noiembrie. Cineva care nu era vaccinat”, a declarat ministrul sănătăţii Frank Vandenbroucke, într-o conferinţă de presă, cerând populaţiei să nu intre în panică.

Potrivit Laboratorului naţional de referinţă, pacientul infectat este o femeie tânără, nevaccinată, care a dezvoltat simptome la 11 zile după o călătorie în Egipt via Turcia.

Pacienta pare să nu fi avut contacte cu risc ridicat în afara casei sale şi niciun membru al familiei sale nu a prezentat simptome până acum, a adăugat Laboratorul, care efectuează o anchetă epidemiologică extinsă.

O nouă variantă a virusului SARS-CoV-2, cu un număr ridicat de mutaţii care ar putea afecta eficacitatea vaccinurilor existente pe piaţă împotriva COVID-19, a fost detectată în Africa de Sud, au anunţat joi oameni de ştiinţă. Mai multe țări, precum Israel și Marea Britanie, au înrerupt zborurile din și spre Africa de Sud.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: