A patra zi de protest, la Parlament: Manifestanții lui Șor instalează noi corturi în „Orășelul schimbării”
Full Article 3 minutes read

A patra zi de protest, la Parlament: Manifestanții lui Șor instalează noi corturi în „Orășelul schimbării”

Protestul organizat de Partidul „ȘOR” în fața Parlamentului continuă și azi, la a patra zi după ce duminică, 18 septembrie, zeci de simpatizanți ai formațiunii politice și-au instalat corturi în fața Parlamentului și au anunțat proteste non-stop, până când guvernarea de la Chișinău nu își va prezenta demisia. „Jos Maia Sandu”, „Jos guvernarea”, „Libertate!” – scandează mulțimea adunată în fața Legislativului.  

„Vremuri bune nu ne așteaptă. Vine frigul, iarna. În pofida tuturor promisiunilor făcute, situația nu se schimbă. Mai mult, este din ce în ce mai gravă”, a declarat unul dintre manifestanți.

Între timp, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, alături de deputații Partidului „ȘOR” Vadim Fotescu și Reghina Apostolova au fost surprinși cum descărcau din portbagajul unei mașini mai multe corturi, pentru manifestanți. Ulterior, acestea au început a fi montate în fața Parlamentului.

„Am inițiat pentru azi un eveniment special, dedicat instalării acestor corturi. Până pe data de 31 decembrie 2022 avem dreptul să ne aflăm aici, non-stop. Duminică am reușit să instalăm 20 de corturi, iar ulterior am reușit să instalăm încă 100 de corturi. Reiterăm că protestul va avea loc în regim non-stop, pașnic, respectând legislația. Azi mai instalăm încă 80 de corturi”, a declarat Dinu Țurcanu.

„Libertate! Libertate! Libertate”, scandează pe fundal mulțimea.

A patra zi de protest, la Parlament: Manifestanții lui Șor instalează noi corturi în „Orășelul schimbării”

Captură video

De la protest nu lipsesc organele de forță și protecție a ordinii publice, care au format două rânduri de cordoane, până la intrarea în Legislativ.

Amintim că mii de simpatizanți și membri ai Partidului „ȘOR” au ieșit duminică, 18 septembrie, în stradă. Ei au pichetat clădirea Parlamentului și a Președinției, scandând lozinci împotriva președintei țării Maia Sandu și a guvernării PAS. Manifestanții au cerut organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Liderul Partidului „ȘOR”, deputatul fugar Ilan Șor, a participat la protest virtual. În intervenția sa, Șor a anunțat proteste continue, până când guvernarea nu va răspunde solicitărilor manifestanților.

Ulterior, manifestanții și-au instalat zeci de corturi în fața Parlamentului. Oamenii au spus că pun bazele „Orășelului schimbării”, care, potrivit lor, va activa non-stop, până când guvernarea nu își va da demisia, iar în țară nu vor fi organizate alegeri parlamentare și prezidențiale anticipate.

Președinția nu a comentat deocamdată protestul cu corturi din fața Parlamentului. Anterior, cu o reacție a venit, însă, vicepremierul Andrei Spînu, care a scris pe Telegram: „Ei, hoții, știu că noi vom merge până la capăt și țara va scăpa de ei”, a scris Spînu, care a cerut publicului să nu „judece oamenii simpli care din diferite motive sunt în stradă”.

Vicepreședintele Parlamentului din partea partidului de guvernământ, Mihai Popșoi, a calificat anterior protestul drept „o încercare de a capitaliza politic nevoile și sărăcia oamenilor”, în timp ce deputatul PAS Dumitru Alaiba a declarat că „agonia” opoziției „abia acum ar începe”. Parlamentarul a dat asigurări că, împreună, Moldova „va trece de ei”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: