Accidentul de la Botanica, care a luat viața unui bărbat de 76 de ani: șoferul mașinii se afla în stare de ebrietate avansată
Full Article 2 minutes read

Accidentul de la Botanica, care a luat viața unui bărbat de 76 de ani: șoferul mașinii se afla în stare de ebrietate avansată

Șoferul care ar fi provocat accidentul mortal, de săptămâna trecută – din sectorul Botanica al capitalei, era beat la volan. Deși refuzase testarea alcoolscopică, acestuia i-au fost prelevate probele biologice. Expertiza a arătat că bărbatul se afla în stare de ebrietate avansată. Amintim, pe 4 septembrie, un bărbat de 76 de ani a murit după ce a fost accidentat pe trecerea de pietoni de o mașină.  

În seara zilei de 9 septembrie, poliția Republicii Moldova a anunțat că șoferul automobilului refuzase testarea alcoolscopică, după ce a fost reținut în timp ce încerca să părăsească locul accidentului, totuși s-a insistat pe prelevarea probelor biologice pentru a stabili dacă acesta se afla sau nu sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

„Este gata rezultatul expertizei. Șoferul se afla în stare de ebrietate avansată. Alcoolemia în sânge 1,85 g/l”, au comunicat polițiștii.

Amintim, din 2017, șoferii sunt sancționați dacă nivelul concentrației de alcool în sânge depășește 0,3 g/l și 0,15 mg/l – în aerul expirat.

Accidentul a avut loc în dimineața zilei de 4 septembrie. Poliția a fost informată în jurul orei 07:00. Impactul a avut loc pe bulevardul Dacia din sectorul Botanica al capitalei. Un bărbat de 76 de ani a murit după ce a fost accidentat de șoferul unui Audi pe trecerea de pietoni. Automobilul era înmatriculat într-un alt stat. Șoferul a încercat să se eschiveze de la locul accidentului, însă a fost reținut de polițiști. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: