Accidentul de pe șantier: unul dintre muncitorii răniți a plecat din spital fără permisiunea medicului
Full Article 2 minutes read

Accidentul de pe șantier: unul dintre muncitorii răniți a plecat din spital fără permisiunea medicului

Unul din muncitorii care a căzut de la înălțime la un șantier din Chișinău și a fost transportat la Institutul de Medicină Urgentă (IMU) a plecat acasă fără permisiunea medicului, după ce a fost examinat. Informația a fost confirmată pentru NM de purtătoarea de cuvânt a instituției medicale, Dorina Arsene. 

Un alt pacient a părăsit departamentul fără învoire, după ce a fost consultat și investigat. Fără a aștepta rezultatele de la medic”, a declarat reprezentanta IMU, Dorina Arsene.

Precizăm că, pe 26 august, la un șantier de construcții de pe bulevardul Dacia din capitală, șase muncitori au căzut de la înălțime. S-a întâmplat în timp ce persoanele efectuau lucrări de betonare a planșeului de la etajul doi al unui complex sportiv. Victimele au fost transportate la Institutul de Medicină Urgentă.

Compania căreia îi aparține șantierul, Egal-Efect, a declarat, într-un comunicat, că starea angajaților săi este „bună” și că niciunul nu ar fi suferit traumatisme grave. Potrivit firmei, două persoane nu au avut nevoie de spitalizare, două au fost externate deja, iar celelalte urmează a fi externate astăzi, 28 august. Cu toate acestea, în cadrul unor declarații de presă din 28 august, ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a menționat că doi muncitori și-au rupt coloana vertebrală, iar alții trei, la fel, au suferit fracturi, însă mai ușoare. Patru dintre aceștia sunt spitalizați. Un alt muncitor a refuzat spitalizarea, deoarece a suferit traumatisme ușoare, conform ministrei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: