„Această adăugare simbolică nu va trece”. PAS va contesta la Curtea de Apel noua decizie e CEC
Full Article 2 minutes read

„Această adăugare simbolică nu va trece”. PAS va contesta la Curtea de Apel noua decizie e CEC

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) va contesta decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC) de a majora până la 146 numărul de secții de votare din străinătate. Reprezentanții partidului au menționat că suplimentarea este nesemnificativă. Declarația a fost făcută de către președintele interimar al formațiunii Igor Grosu, la scurt timp după adoptarea noii hotărâri a CEC. Manifestanții din fața instituției au cerut constituirea a 198 secții în diaspora.

„Noi trebuie să contestăm la Curtea de Apel. Pentru că dacă nu o vom face, ne vor spune: nici măcar nu ați contestat. Noi vom contesta la Curtea de Apel. Vom epuiza toate căile pentru a obține mai multe secții de votare, acolo unde sunt oamenii noștri Sunt kilometri pe care oamenii trebuie să îi facă”, a declarat președintele interimar al PAS.

Manifestanții au scandat „Rușine!”.

Reprezenta PAS Natalia Gavrilița s-a arătat nedumerită de faptul că, în pofida îndemnurilor CEC față de înregistrarea prealabilă, nu ar fi ținut cont de aceste date.

„Iată că s-au înregistrat peste 100 de mii de oameni. Cu 40 de mii mai mult decât la alegerile prezidențiale. Cu greu diaspora a trecut peste neîncrederea față de instituțiile statului. Și uitați-vă ce fac acum: nu iau decizii în baza înregistrării prealabile. Cerem ca aceste 100 de mii de înregistrări să conteze. Această adăugare simbolică nu va trece. Vom continua să contestăm această decizie și să facem toți pașii necesari pentru a asigura dreptul diasporei să-și exercite dreptul la vot”, a menționat aceasta.

***

În cadrul ședinței din 8 iunie, CEC a majorat numărul de secții de votare care urmează a fi constituite în străinătate de la 139 la 146. În fața instituției se desfășoară un protest.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: