Acuzațiile aduse de procurori miliardarului Donald Trump. Când va avea loc următoarea ședință de judecată?
Full Article 3 minutes read

Acuzațiile aduse de procurori miliardarului Donald Trump. Când va avea loc următoarea ședință de judecată?

Acuzația istorică împotriva fostului președinte Donald Trump a fost desigilată și este acum publică. Procurorii au susținut că Trump a făcut parte dintr-un plan ilegal de suprimare a informațiilor negative, inclusiv o plată ilegală de 130.000 de dolari către un fost star de filme pentru adulți. În total. sunt 34 de capete de acuzare. Donald Trump se declară nevinovat. El a fost eliberat și va fi cercetat în libertate.

Motivul pentru care a comis infracțiunea de falsificare a registrelor de afaceri a fost, în parte, acela de a-și „promova candidatura”, se susține în rechizitoriu, potrivit CNN, citat de hotnews.ro.

Acuzațiile penale decurg din ancheta procurorului districtual din Manhattan, Alvin Bragg, privind plățile de bani pentru tăcere, făcute în timpul campaniei prezidențiale din 2016, către femei care au susținut că au avut relații extraconjugale cu Trump, ceea ce acesta neagă.

Toate acuzațiile împotriva lui Trump se referă la înregistrări păstrate de Trump Organization, arată rechizitoriul

Fiecare acuzație penală cu care se confruntă Donald Trump se referă la o anumită intrare dintre registrele de afaceri ale Organizației Trump, potrivit actului de acuzare.

Procurorii din Manhattan îl acuză pe Trump că a provocat în mod repetat înregistrări false în registrele de afaceri. Toate înregistrările sunt identificate ca fiind făcute în 2017, se arată în rechizitoriu. Trump neagă orice abatere, iar avocații săi au declarat că vor lupta pentru ca acuzațiile să fie retrase.

Următoarea dată de audiere în persoană în cazul fostului președinte Donald Trump este stabilită, deocamdată, pentru 4 decembrie la New York.

Actul de acuzare împotriva lui Donald Trump susține că fostul președinte a fost implicat într-o conspirație pentru a submina integritatea alegerilor din 2016.

Procurorii au susținut că Trump a făcut parte dintr-un plan ilegal de suprimare a informațiilor negative – inclusiv o plată ilegală de 130.000 de dolari care a fost ordonată de inculpat pentru a suprima informațiile care ar fi afectat campania sa.

Acuzarea susține că motivul pentru care a comis infracțiunea de falsificare a registrelor de afaceri a fost, în parte, acela de a-și „promova candidatura”.

Reacția lui Trump

Donald Trump a catalogat ancheta drept o intervenție în alegerile din Statele Unite, în primul discurs susținut în fața familiei, prietenilor și susținătorilor la Clubul său Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida, potrivit Reuters, citat de Libertatea.ro.

„Nu m-am gândit niciodată că s-ar putea întâmpla așa ceva în America”, le-a spus Trump celor prezenți.„Singura infracțiune pe care am comis-o a fost să îmi apăr fără teamă națiunea împotriva celor care încearcă să o distrugă”.

În vârstă de 76 de ani, Trump este primul fost președinte american care se confruntă cu acuzații penale.

În anul 2024, în SUA urmează să se desfășoare alegeri prezidențiale. În noiembrie 2022, Trump a declarat că intenționează să candideze.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: