„Aeroportul Chișinău vinde bagaje pierdute/nerevendicate”. O schemă de înșelătorie, implementată anterior în România, a apărut și în Moldova
Full Article 2 minutes read

„Aeroportul Chișinău vinde bagaje pierdute/nerevendicate”. O schemă de înșelătorie, implementată anterior în România, a apărut și în Moldova

Aeroportul Internațional Chișinău atenționează cetățenii în privința unei noi scheme de înșelătorie apărută în mediul online, în care oamenii sunt îndemnați să procure bagaje pierdute sau nedeclarate, pline cu bunuri. Administrația aeroportului îndeamnă oamenii să nu dea curs acestor anunțuri false și să nu acceseze linkurile acestora.  

„În contextul informației apărute pe rețelele de socializare referitor la faptul că Aeroportul Chișinău își descarcă depozitul și vinde bagaje pierdute/nerevendicate, valizele fiind umplute cu diverse lucruri și electronice, rugăm mult să nu reacționați în nici un fel pentru că este o scamatorie. (…) În nici un caz nu intrați pe careva linkuri, nu oferiți date personale, inclusiv date ale cardurilor bancare. (…) Atenționăm că este o metodă de înșelătorie la care în nici un caz să nu dați curs”, anunță AIC.

Administrația Aeroportului precizează în nota informativă emisă că a sesizat organele competente pentru a fi luate măsurile de rigoare.

Menționăm că, la începutul lunii noiembrie, Aeroportului Otopeni din România a sesizat organele competente, după ce în mediul online a apărut o schemă de escrocherie similară. Mai exact, potrivit Digi24, escrocii promiteau pe Facebook că aeroportul vinde valizele pierdute de călători la prețul de doar nouă lei și 93 de bani. Ei au făcut o pagină care seamănă cu cea a Aeroportului Otopeni și pretindeau că sunt din partea instituției. Reprezentanții aeroportului au negat atunci veridicitatea anunțurilor și a îndemnat oamenii la prudență.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: