Aeroportul Internațional Chișinău a stabilit un nou record istoric. A depășit pragul 3 milioane de călători
Full Article 2 minutes read

Aeroportul Internațional Chișinău a stabilit un nou record istoric. A depășit pragul 3 milioane de călători

Aeroportul Internațional Chișinău a stabilit un nou record istoric, depășind pragul de 3 milioane de pasageri. Potrivit unui comunicat emis de aeroport, această realizare reflectă nu doar un număr impresionant, ci și încrederea și loialitatea pasagerilor față de serviciile oferite.

În comparație cu anul trecut, când aeroportul sărbătorea atingerea a două milioane de pasageri în aceeași perioadă, creșterea este semnificativă.

„Fiecare dintre voi, fiecare zâmbet, fiecare poveste și fiecare destinație aleasă prin Aeroportul nostru ne motivează să fim mai buni în fiecare zi. Mulțumim fiecăruia dintre voi! Ne angajăm să continuăm să îmbunătățim serviciile și să facem din Aeroportul Internațional Chișinău un loc unde fiecare călătorie începe cu zâmbetul pe buze. Vă mulțumim și vă dorim călătorii plăcute în continuare!”, se menționează în mesajul reprezentanților Aeroportului.

Amintim că, ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a declarat anterior, referindu-se la necesitatea construirii unui nou terminal, că în următorii trei-patru ani prin Aeroportul Chișinău vor trece peste 5 milioane de pasageri.

„Anul trecut, din Aeroportul Chișinău au plecat 2,4 milioane de pasageri. Conform estimărilor noastre, la sfârșitul acestui an vom deservi între 3,2 și 3,4 milioane de pasageri. Aceasta este o creștere foarte mare pentru aeroport. Dacă analizăm toate parcările, infrastructura existentă și terminalele din aeroport, este clar că acestea nu sunt suficiente pentru un astfel de număr de pasageri. Potrivit evaluărilor noastre, în trei-patru ani prin aeroport vor trece peste 5 milioane de pasageri”, a subliniat ministrul.

Spînu a adăugat că pentru construcția infrastructurii aeroportului va fi nevoie de la 200 la 300 de milioane de euro. Cu toate acestea, cifra exactă va fi determinată de studiul de fezabilitate, care urmează să fie finalizat până la sfârșitul anului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: