Agenţia Mondială Antidoping recomandă excluderea Rusiei din competiţiile sportive internaţionale
Full Article 2 minutes read

Agenţia Mondială Antidoping recomandă excluderea Rusiei din competiţiile sportive internaţionale

Federația Rusă ar putea fi privată de dreptul de a participa la competițiile sportive internaționale pe un termen de patru ani, transmite BBC. O recomandare în acest sens a fost publicată luni, 26 noiembrie, de comitetul intern al Agenției Mondiale Antidoping, după ce a ieșit la iveală faptul că laboratorul antidoping din Moscova ar fi falsificat datele transmise anchetatorilor agenţiei.

Dacă această recomandare va fi acceptată de către Comitetul Executiv al AMA, Rusia nu va putea participa la următoarele ediţii ale Jocurilor olimpice de vară şi de iarnă, din 2020, respectiv 2022, şi nici la JO ale Tineretului sau Jocurile Paralimpice.

Rusiei i-ar putea fi retrase, totodată, meciurile de la Campionatul European de fotbal ediţia 2020, pe care urmează să le găzduiască la Sankt Petersburg.

Directorul Agenției ruse antidoping a declarat pentru BBC că ceea ce se întâmplă este o tragedie și o intimidare a sportivilor.

Comitetul Executiv al Agenției Mondiale Antidoping ar putea lua o decizie finală în cadrul întrunirii care va avea loc pe 9 decembrie la Paris.

De menționat faptul că în perioada 2020-2023 sunt planificate mai multe evenimente sportive pe care Rusia ar urma să le găzduiască.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: