ALDE, al treilea cel mai mare partid european, nu recunoaște legitimitatea formațiunii clonă din Moldova: Ne afiliem doar cu CUB
Full Article 2 minutes read

ALDE, al treilea cel mai mare partid european, nu recunoaște legitimitatea formațiunii clonă din Moldova: Ne afiliem doar cu CUB

„Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa” (ALDE), al treilea cel mai mare partid european, nu se identifică și nu recunoaște legitimitatea formațiunii omonime din Moldova, recent redenumită din Partidul Acțiune Democratică (PAD). ALDE a menționat că nu a acordat partidului clonă din Moldova permisiunea pentru ai fi utilizate numele și logo-ul.

Partidul european a precizat că singura formațiune politică din Republica Moldova care este afiliată la ALDE este Coaliția pentru Bunăstare și Unitate (CUB), condusă de Igor Munteanu.

Partidul ALDE nu este asociat și nici nu recunoaște noul „partid politic” care a fost format în Moldova. Utilizarea de către aceștia a numelui și a logo-ului nostru a fost făcută în mod expres, fără permisiunea noastră. Singurul partid politic din Republica Moldova care este afiliat la Partidul ALDE este Coaliția pentru Unitate și Bunăstare”, se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook a partidului.

NM a solicitat un comentariu în legătură cu aceste informații de la președinta „ALDE” din Moldova Arina Spătaru, însă deocamdată nu am primit un răspuns.

Amintim că, pe 5 august, Partidul Acțiune Democratică a fost redenumit în Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa”, asemeni partidului politic european compus din 60 de partide liberale la nivel național din întreaga Uniune Europeană. Vicepreședintele „ALDE” Moldova Mihai Godea a declarat că a fost aleasă anume această denumire pentru a identifica formațiunea cu partidul european. De menționat că partidul clonă a preluat și logo-ul ALDE.

***

Partidul Acţiunea Democratică (PAD) a fost constituit la 6 noiembrie 2011 şi înregistrat de Ministerul Justiţiei la 16 ianuarie 2012. PAD este un partid politic cu doctrină liberală modernă, scrie e-democracy.md.

Potrivit sursei, la 4 mai 2011 prim-vicepreşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, deputatul Mihai Godea, a anunţat că părăseşte formaţiuneape motiv că PLDM şi Partidul Comuniştilor din Republica Moldova vor crea o coaliţie de guvernare. La 23 iunie 2011 deputatul însoţit de un grup de iniţiativă a lansat Mişcarea politică „Platforma Alternativă Democratică”, care avea drept scop de a exercita presiuni asupra puterii şi să ofere alternative viabile de guvernare democratică.

O lună mai târziu, pe 21 iulie 2011 Mihai Godea a anunţat formarea unui nou partid pe arena politică moldovenească, Partidul Acţiunea Democratică.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: