Alegătorii, care pe 20 octombrie nu vor fi în localitatea de reședință, pot vota la altă secție: trebuie să obțină un certificat
Full Article 2 minutes read

Alegătorii, care pe 20 octombrie nu vor fi în localitatea de reședință, pot vota la altă secție: trebuie să obțină un certificat

Alegătorii din Republica Moldova vor putea vota și în altă secție decât cea în care au domiciliul sau reşedinţa valabilă. Ei trebuie să solicite un certificat pentru drept de vot. Ultimul va fi eliberat, până pe 19 octombrie, de către biroul electoral al secției de votare unde se regăsește domiciliul sau reședința solicitantului. 

Comisia Electorală Centrală a anunțat că persoanele care, în ziua referendumului și a alegerilor prezidențiale din 20 octombrie 2024, nu se vor afla în localitatea în care au domiciliu sau reşedinţă valabilă pot solicita de la biroul electoral al secţiei de votare un certificat pentru drept de vot.

Acesta va permite alegătorilor să voteze în orice altă secţie de votare de pe teritoriul ţării, pe lista electorală suplimentară.

„Certificatul pentru drept de vot se eliberează de biroul electoral al secției de votare unde este arondat conform domiciliului sau reședinței valabile până 19 octombrie 2024, inclusiv. Certificatul pentru drept de vot se eliberează la prezentarea actului de identitate ce atestă domiciliul sau reședința alegătorului în raza secţiei de votare respective”, au precizat reprezentanții Comisiei.

Pe 20 octombrie, pe moldoveni îi așteaptă un referendum al cărui rezultat ar putea fi includerea în Constituție a unei clauze privind ireversibilitatea direcției europene de dezvoltare a țării. În buletinele de vot va fi indicată întrebarea: „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”. Se vor acorda două variante de răspuns: „Da” și „Nu”. Tot pe 20 octombrie vor avea loc alegeri prezidențiale. În buletinul de vot vor figura 11 candidați. NewsMaker a scris cine sunt aceștia, prin ce au devenit celebri și cu ce program au pășit în campania electorală. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: