Alegătorii din 83 de unități administrativ-teritoriale din stânga Nistrului vor putea vota la prezidențiale. CEC a publicat lista preliminară
Full Article 2 minutes read

Alegătorii din 83 de unități administrativ-teritoriale din stânga Nistrului vor putea vota la prezidențiale. CEC a publicat lista preliminară

Alegătorii din 83 de unități administrativ-teritoriale din stânga Nistrului își vor putea exercita dreptul la vot în secțiile controlate constituțional de autoritățile de la Chișinău. Comisia Electorală Centrală (CEC) a publicat lista preliminară a locațiilor în care vor fi deschise secții de votare la alegerile prezidențiale din 20 octombrie și referendumul privind integrarea europeană a Republicii Moldova. 

Alegătorii din stânga Nistrului vor putea vota în localități din raioanele vecine regiunii transnistrene, conform listei preliminare a CEC. Astfel, cetățenii vor putea merge la vot în localitățile din raioanele Soroca, Florești, Căușeni, Ștefan Vodă, Rezina, Șoldănești, Orhei, Dubăsari, Criuleni, Anenii Noi, Chișinău, Bălți, Cahul, Călărași și Ungheni.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, la stabilirea acestor secții, CEC va respecta prevederile Codului electoral. Se iau în considerare datele din Registrul de stat al alegătorilor și dinamica participării acestora în ultimele trei scrutine. În plus, sunt analizate informațiile și propunerile entităților ce gestionează politica de reintegrare și securitate. Aceste propuneri se bazează pe organizarea administrativ-teritorială, accesibilitatea căilor de acces, asigurarea accesului alegătorilor la procesul electoral și la organele electorale implicate.

Decizia privind organizarea secțiilor de vot pentru scrutinul din 20 octombrie 2024 va fi aprobată de Comisie până la 15 septembrie 2024.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: