Alegeri prezidențiale și parlamentare în România în 2024. Coaliția PSD-PNL au ajuns la un compromis
Full Article 2 minutes read

Alegeri prezidențiale și parlamentare în România în 2024. Coaliția PSD-PNL au ajuns la un compromis

Coaliția de guvernare din România – formată din Partidul Social Democrat (PSD) și Partidul Național Liberal (PNL) – a stabilit calendarul electoral pentru 2024. Astfel, primul tur al alegerilor prezidențiale va avea loc pe 24 noiembrie, iar cel de-al doilea – 8 decembrie. Alegerile parlamentare vor fi organizate pe 1 decembrie. 

În dimineața zilei de 4 iulie, Coaliția PSD-PNL s-a reunit pentru discuții privind calendarul electoral pentru alegerile prezidențiale și parlamentare. Urmare a acestei întâlniri au fost anunțate datele pentru organizarea celor două scrutine.

Ținând cont şi de opiniile exprimate de celelalte formaţiuni politice, reprezentanţii Coaliţiei au fost în consens în ceea ce priveşte organizarea alegerilor prezidenţiale, după cum urmează: primul tur în data de 24 noiembrie, al doilea tur în data de 8 decembrie. De asemenea, s-a ajuns la un numitor comun pentru organizarea alegerilor parlamentare în data de 1 decembrie”, se arată într-un comunicat comun publicat de PSD-PNL.

***

Inițial, PNL și PSD conveniseră luna septembrie pentru alegerile prezidențiale, variantă susținută de social-democrați în continuare. PNL a susținut apoi ca scrutinul să se desfășoare în luna noiembrie. În acest context, premierul Marcel Ciolacu a convocat discuții cu liderii celorlalte partide, transmite Hotnews.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: