Alexandr Stoianoglo nu va participa la dezbaterea electorală cu Maia Sandu de la Moldova 1
Full Article 2 minutes read

Alexandr Stoianoglo nu va participa la dezbaterea electorală cu Maia Sandu de la Moldova 1

Alexandr Stoianoglo, candidatul socialiștilor la alegerile prezidențiale, nu va participa la dezbaterea electorală cu contracandidata sa, președinta Maia Sandu, de la postul public de televiziune Moldova 1, care va avea loc pe 28 octombrie. Anunțul a fost făcut de deputata socialistă Adela Răileanu, membră a echipei electorale a lui Stoianoglo.

În cadrul primului tur al alegerilor prezidențiale, Alexandr Stoianoglo a participat activ la majoritatea dezbaterilor electorale, prezentându-și platforma și viziunea pentru dezvoltarea țării. (…) Pentru turul doi, echipa sa electorală a stabilit clar că nu va participa la dezbaterile organizate de televiziunile afiliate puterii. Am fost și rămânem deschiși să participăm la dezbateri pe o platformă neutră”, a scris Adela Răileanu pe pagina sa de Facebook.

Precizăm că, săptămâna trecută, Vlad Țurcanu, directorul general al companiei TRM, care deține televziunea și postul public de radio, i-a invitat pe Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo la o dezbatere electorală înaintea turului II al alegerilor prezidențiale la Moldova 1, în data de 28 octombrie. Maia Sandu și-a confirmat deja prezența.

Cei doi concurenți electorali au participat la o dezbatere la Palatul Republicii din Chișinău, pe 27 octombrie (detalii AICIAICIAICI și AICI). Evenimentul a fost organizat de staff-urile lor.

***

Pe 20 octombrie, au avut loc alegeri pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, la care au concurat 11 pretendenți. Candidata PAS, Maia Sandu, și candidatul PSRM, Alexandr Stoianoglo, au obținut cele mai multe voturi – 42,49% și, respectiv, 25,95% – însă acestea nu reprezintă majoritatea sufragiilor. Astfel, pe 3 noiembrie se va desfășura al doilea tur de scrutin, în cadrul căruia vor concura cei doi candidați.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: