Alexandr Stoianoglo rămâne în arest la domiciliu. Curtea de Apel a respins contestația Procuraturii și pe cea a avocaților
Full Article 2 minutes read

Alexandr Stoianoglo rămâne în arest la domiciliu. Curtea de Apel a respins contestația Procuraturii și pe cea a avocaților

Procurorul general suspendat din funcție Alexandr Stoianoglo rămâne în arest la domiciliu. Hotărârea a fost luată, pe 15 octombrie, de către judecătorii Curții de Apel Chișinău, care au respins atât contestația procurorilor, privind schimbarea măsurii preventive, cât și pe cea a avocaților, care au solicitat eliberarea lui Stoianoglo.

În sala de ședințe a Curții de Apel Chișinău, procurorul general suspendat a făcut declarații pentru presă. El a menționat că sistemul este părăsit de „procurori adevărați” și i-a nominalizat pe Iurie Perevoznic, Ion Caracuian și Serghei Gavajuc. De asemenea, Stoianoglo a vorbit despre reproșurile care i se aduc cu privire la „dosarele de rezonanță” și „eliberarea bandiților”.

Alexandr Stoianoglo a fost suspendat fin funcția de procuror general, iar pe numele său a fost inițiat un proces penal pe 4 capete de acuzare: abuz în serviciu, depășirea acțiunilor de serviciu, corupere pasivă și declarații mincinoase în fața unor organe competente. Pe 8 octombrie, la expirarea termenului de 72 de ore de la reținerea sa, judecătorii au decis plasarea acestuia în arest la domiciliu. Stoianoglo susține că nu există probe împotriva sa și că dosarul ar fi unul politic. Avocații săi au depus o solicitare privind eliberarea sa, în timp ce procurorii au cerut plasarea acestuia în detenție în penitenciar.

Amintim că mai mulți deputați socialiști au protestat în fața sediului Curții de Apel. Aceștia au solicitat eliberarea lui Stoianoglo. La manifestație a venit și ex-deputatul român condamnat pentru acte de corupție Cristian Rizea, care a acuzat politicienii că ar efectua presiuni asupra justiției. De asemenea, Rizea l-a insultat pe Stoianoglo.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: