Alexandr Stoianoglo rămâne sub control judiciar încă 30 de zile
Full Article 2 minutes read

Alexandr Stoianoglo rămâne sub control judiciar încă 30 de zile

Măsura preventivă sub formă de liberare provizorie sub control judiciar aplicată procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost prelungită cu 30 zile. O decizie în acest sens a fost adoptată de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, comunică Zdg.md.

Potrivit sursei, procurora Mariana Cherpec, responsabilă de comunicare din cadrul Procuraturii Generale a declarat că magistrații au admis parțial demersul procurorului și au dispus prelungirea măsurii preventive sub formă de liberare provizorie sub control judiciar pe un termen de 30 zile. Încheierea este cu drept de recurs la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 3 zile.

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut pe 5 octombrie 2021.

Stoianoglo este cercetat penal pe cinci capete de acuzare – abuz de serviciu, corupere pasivă, fals în declarații, abuz în serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu.

Pe 29 octombrie, Procuratura Anticorupție a anunțat că a finalizat urmărirea penală pe unul dintre capetele de acuzare în privința lui Stoianoglo. Este vorba despre cel în care Alexandr Stoianoglo este învinuit de faptul că și-a depășit atribuțiile de serviciu atunci când a dispus achitarea indemnizației de concediere, aproape 164 de mii de lei, fostului șef al PCCOCS, Nicolae Chitoarogă.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: