Alexandr Stoianoglo s-a ales cu un nou dosar penal. De această dată – pentru îmbogățire ilicită
Full Article 2 minutes read

Alexandr Stoianoglo s-a ales cu un nou dosar penal. De această dată – pentru îmbogățire ilicită

Pe numele procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo a fost pornită o nouă cauză penală. Acesta este bănuit de îmbogățire ilicită. Informația a fost confirmată pentru NM de procurora Mariana Cherpec, responsabilă de comunicare din cadrul Procuraturii Generale.

„Confirmăm că de către procurorul desemnat de CSP, Victor Furtuna a fost pornită o cauza penală în privința procurorului general suspendat, conform bănuielii rezonabile de săvârșire a infracțiunii de îmbogățire ilicită. Urmărirea penală este în curs de desfășurare și pentru a nu admite periclitarea ei mai multe detalii la acest moment nu pot fi oferite”, a spus Mariana Cherpec.

Anterior procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a venit cu o reacție după ce Consiliul Suprem al Procurorilor l-a însărcinat pe procurorul Victor Furtună să investigheze presupuse fapte de îmbogățire ilicită în privința lui Stoianoglo. Șeful suspendat al Procuraturii Generale declară că, în pofida recomandărilor Comisiei de la Veneția și ale Curții Europene a Drepturilor Omului, „continuă să fie persecutat”. Mai mult, Stoianoglo a spus că s-ar face presiuni și pe membrii familiei sale.

Pe 6 august, Alexandr Stoianoglo a declarat că este gata să demonstreze proveniența banilor. Ar fi vorba de un apartament, procurat pe numele fiicei lui Stoianoglo, în 2015. Procurorul general suspendat declară că pe acea vreme, când a procurat locuința, nu era nici procuror general, nici deputat, nici funcționar. Prin urmare, spune Stoianoglo, nu avea de ce să fie subiectul investigației.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: