Stoianoglo, reacție la faptul că ar putea fi cercetat într-un nou dosar: „Îi lovesc pe cei mai vulnerabili – fiica, mama – doar ca să mă doboare”
Full Article 3 minutes read

Stoianoglo, reacție la faptul că ar putea fi cercetat într-un nou dosar: „Îi lovesc pe cei mai vulnerabili – fiica, mama – doar ca să mă doboare”

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, vine cu o reacție după ce Consiliul Suprem al Procurorilor l-a însărcinat pe procurorul Victor Furtună să investigheze presupuse fapte de îmbogățire ilicită în privința lui Stoianoglo. Șeful suspendat al Procuraturii Generale declară că, în pofida recomandărilor Comisiei de la Veneția și ale Curții Europene a Drepturilor Omului, „continuă să fie persecutat”. Mai mult, Stoianoglo spune că s-ar face presiuni și pe membrii familiei sale.

Într-o postare pe Facebook, Alexandr Stoianoglo declară că este gata să demonstreze proveniența banilor. Ar fi vorba de un apartament, procurat pe numele fiicei lui Stoianoglo, în 2015. Procurorul general suspendat declară că pe acea vreme, când a procurat locuința, nu era nici procuror general, nici deputat, nici funcționar. Prin urmare, spune Stoianoglo, nu avea de ce să fie subiectul investigației.

„Din câte am înțeles, actualul guvern a decis să-mi verifice întregul drum de viață și să găsească ceva cu orice preț. (…) Chiar și o analiză superficială a declarațiilor mele personale arată că salariul meu în perioada deputatului meu în Parlament (2009-2014) depășește cu mult costul apartamentului achiziționat”, spune Stoianoglo.

Alexandr Stoianoglo zice că familia sa ar fi ajutată de părinți, care sunt pensionari.

„Eu și familia mea locuim într-un apartament pe care l-am primit de la stat, nu am case, furci, imobile scumpe și nu am avut niciodată. Mașina pe care o folosesc din 2005. Pot să spun tuturor că nu am luat niciodată nimic de la nimeni și că nu datorez nimic nimănui”, a mai scris Stoianoglo.

Procurorul general suspendat acuză autoritățile că l-ar „persecuta” atât pe el, cât și pe familia sa, asta în condițiile în care, spune el,  țara a ajuns „o catastrofă” în economie, finanțe, energie, agricultură și alte domenii ale vieții.

„Habar n-am ce face guvernul nostru. Tocmai pentru că nu mă retrag, au decis să-i lovească pe cei mai vulnerabili – fiica, mama, doar ca să mă doboare”.

De menționat că în privința procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, ar putea fi deschis un dosar penal pentru îmbogățire ilicită. Consiliul Superior al Procurorilor în ședința din 5 august l-a însărcinat pe procurorul Victor Furtună să verifice plângerea pe care el însuși a depus-o împotriva lui Stoianoglo. O sursă NM a spus că contestația poate fi despre îmbogățirea ilegală. Într-o conversație cu NM, Furtună nu a confirmat și nici infirmat informația. Procurorul a spus că în timp ce instrumenta dosarul împotriva lui Stoianoglo a luat cunoștință cu „anumite împrejurări” pe care el a decis să le raporteze Consiliului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: