Alexei Arestovici a decis să demisioneze, după scandalul pe care l-a provocat din cauza unei declarații controversate
Full Article 2 minutes read

Alexei Arestovici a decis să demisioneze, după scandalul pe care l-a provocat din cauza unei declarații controversate

Alexei Arestovici, consilierul şefului Biroului Preşedintelui Ucrainei, Andrei Ermak, și-a depus demisia. O fotografie a cererii a fost publicată pe 17 ianuarie pe rețelele de socializare. În ajun, mai mulți deputați ai Radei Supreme de la Kiev au cerut concedierea lui Arestovici, după gafa pe care a comis-o cu privire la racheta rusească care a lovit blocul de locuit din Dnipro. 

„Am scris cererea de demisie. Vreau să servesc drept exemplu de comportament civilizat: greșeală principială, deci demisie”, a și-a justificat Arestovici decizia.

Amintim că, în ajun, Mai mulți deputați ai Radei Supreme de la Kiev au cerut concedierea lui Alexei Arestovici din administrația prezidențială. Deputatul Alexei Goncearenko a anunțat că a început colectarea de semnături în acest sens.  Goncearenko s-a adresat Serviciului ucrainean de Securitate cu solicitarea de a iniția o anchetă pe numele lui Arestovici, sub acuzația de „trădare de patrie”.

Pe 16 ianuarie, un grup de deputați ucraineni a înaintat un demers către șeful Oficiului administrației prezidențiale Andrei Ermak cu cererea de a separa opiniile lui Arestovici de comunicatele oficiale ale instituției. Se întâmplă după ce Arestovici a declarat, pe 14 ianuarie, că racheta care a lovit blocul din Dnipro ar fi fost, de fapt, doborâtă de sistemul ucrainean de apărare antiaeriană. Armata ucraineană a negat vehement informația. Ulterior, Arestovici și-a cerut scuze și a dat vina pe oboseală.

Declarația lui Arestovici a provocat furie în Ucraina. Primarul orașului Dnipro Boris Filatov l-a numit pe Arestovici „dobitoc narcisist” și „gură murdară”.

***

De la începutul războiului declanșat în Ucraina, Alexei Arestovici a devenit unul dintre principalii comunicatori ai administrației prezidențiale. Emisiunile cu participarea lui Arestovici adună milioane de vizualizări pe YouTube.

De precizat că Alexei Arestovici nu este consilierul președintelui Ucrainei Vladimir Zelenski, ci consilierul şefului Biroului Preşedintelui Ucrainei, Andrei Ermak.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: