Amânare. Adunarea generală a procurorilor, anulată din cauza pandemiei de coronavirus
Full Article 1 minutes read

Amânare. Adunarea generală a procurorilor, anulată din cauza pandemiei de coronavirus

Adunarea generală a procurorilor, care urma să se desfășoare pe 19 noiembrie, a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus. Decizia a fost luată la ședința Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) din 11 noiembrie. În cadrul întrunirii de săptămâna viitoare urmau să fie aleși noii membri ai CSP.

CSP a decis amânarea adunării procurorilor pentru o dată nespecificată. În cadrul acesteia se planifica alegerea noilor membri ai CSP, din rândul procurorilor. Mandatele actualilor membri vor expira la sfârșitul anului curent.

14 procurori s-au înscris la concurs, pentru a deveni membri ai CSP. Alți 45 de candidați s-au înscris pentru funcțiile vacante de membri ai colegiilor specializate, care intră în componența CSP. Este vorba despre colegiul disciplinar, colegiul pentru selecția și cariera procurorilor, precum și colegiul de disciplină și etică.

Amintim că prima tentativă de a desfășura adunarea generală a procurorilor a fost făcută în primăvara anului trecut. Aceasta urma să aibă loc în iulie 2020. Ședința a fost însă amânată, din cauza pandemiei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: