Ambasada Italiei din Moldova își închide ușile. Va oferi informații numai la telefon și pe internet
Full Article 2 minutes read

Ambasada Italiei din Moldova își închide ușile. Va oferi informații numai la telefon și pe internet

Ambasada Italiei în Republica Moldova va oferi servicii consulare numai prin intermediul poștei electronice și prin telefon. Într-un comunicat de presă din 9 martie, reprezentanții misiunii diplomatice precizează că informațiile la ghișeu nu vor mai fi oferite. 

Vizitatorii Ambasadei Italiei la Chișinău, care au nevoie de servicii consulare la ghișeu, sunt rugați să facă o programare în prealabil, scriind la adresa de e-mail: [email protected] sau sunând la numărul de telefon: +373 22 266 720. Informațiile vor fi oferite în exclusivitate la telefon și pe site-ul Ambasadei Italiei: www.ambchisinau.esteri.it.

Ambasada Italiei la Chișinău menționează că măsura vine ca urmare a ridicării, de către guvernul Republicii Moldova, a nivelului de alertă privind COVID-19 de la „galben” la „portocaliu”, dar și în scopul asigurării unei protecții eficiente a sănătății vizitatorilor ambasadei.

Amintim că și ambasada Chinei la Beijing și-a sistat temporar activitatea, începând de astăzi. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene măsura vine „în vederea minimalizării riscurilor ce țin de situația epidemiologică din lume și nemijlocit din China, în legătură cu răspândirea virusului COVID-19”.

În Moldova, primul caz de infectare cu COVID-19 a fost înregistrat sâmbătă, 7 martie, la o femeie de 48 de ani revenită din Italia.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: