Coronavirus: Ambasada Moldovei la Beijing și-a suspendat temporar activitatea
Full Article 2 minutes read

Coronavirus: Ambasada Moldovei la Beijing și-a suspendat temporar activitatea

Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză și-a suspendat temporar activitatea, în contextul răspândirii coronavirusului de tip nou. Potrivit unui comunicat pe 8 martie de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, măsura este valabilă pentru perioada 9-31 martie. 
„În vederea minimalizării riscurilor ce țin de situația epidemiologică din lume și nemijlocit din China, datorată răspândirii virusului COVID-19, urmând recomandările autorităților centrale din Republica Moldova și China, MAEIE dispune ca în perioada 09-31 martie curent, Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză să sisteze primirea cetățenilor pentru soluționarea aspectelor consulare la sediul ambasadei”, se arată în mesaj.
Totodată, ambasada va continua să presteze servicii consulare pentru perfectarea următoarelor acte:
•        Titluri de călătorie;
•        Caziere judiciare;
•        Supra-legalizarea documentelor.Remiterea solicitărilor și documentelor perfectate se va efectua distant, prin intermediul poștei, serviciilor de curieri și a poștei electronice.

La sediul Ambasadei de la Beijing va fi amenajată o încăpere cu intrare separată, unde urmează să activeze Secția Consulară, cu un ghișeu cu dotatări speciale ce se impun în asemenea situații.
Cetățeii moldoveni care se află în R.P. Chineză pot apela doar în situații de urgență la numărul de telefon +86 186 120 89 182

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: