Ambasadorul SUA Kent Logsdon își încheie misiunea în Moldova. Cine îi va lua locul
Full Article 2 minutes read

Ambasadorul SUA Kent Logsdon își încheie misiunea în Moldova. Cine îi va lua locul

Kent Logsdon își încheie mandatul de ambasador al Statelor Unite ale Americii (SUA) în Republica Moldova. Locul acestuia va fi ocupat de Kelly Adams-Smith, nominalizată de președintele american Joe Biden pentru această funcție. 

Pe 14 martie, Kelly Adams-Smith a fost nominalizată de Biden pentru funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar în Republica Moldova. 

În prezent, Kelly Adams-Smith este șef adjunct al Misiunii SUA în Uniunea Europeană. Este diplomat de carieră în cadrul Serviciului Extern superior al SUA cu rang de ministru consilier. Anterior, Kelly Adams-Smith a fost șef adjunct al misiunii la Ambasada SUA din Praga, Republica Cehă. A fost, de asemenea, consilier economic la Ambasada SUA din Londra. Alte misiuni ale lui Kelly Adams-Smith includ: Sofia, Bulgaria; Tallinn, Estonia; și Moscova, Rusia. Kelly Adams-Smith a fost și secretar executiv adjunct al Consiliului de Securitate Națională de la Casa Albă. 

Kelly Adams-Smith cunoaște limba rusă, bulgară, estonă, inclusiv cehă. Este originară din New Jersey. A obținut diplome de licență și postuniversitare de la Universitatea Americană din Washington, D.C. și Universitatea Harvard. 

Kent D. Logsdon a depus jurământul de intrare în funcție în decembrie 2021. Înainte de aceasta, ambasador al SUA la Chișinău a fost Dereck J. Hogan. El a fost numit în 2018.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: