Amenzi pentru scăldatul în lacurile din Chișinău? Primăria: „Fără supărare”
Full Article 2 minutes read

Amenzi pentru scăldatul în lacurile din Chișinău? Primăria: „Fără supărare”

Persoanele care se vor scălda în bazinele acvatice din municipiul Chișinău în care acest lucru nu este permis riscă să fie sancționate. Precizarea a fost făcută de șeful-adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială, Vladimir Bolocan, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei Chișinău din 17 iunie. Bolocan a explicat că scăldatul este interzis în unele bazine acvatice din cauza calității nepotrivite a apei. 

Șeful-adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială a recomandat adulților să nu lase copiii să se scalde mult timp în havuzurile din capitală. Acesta a explicat că apa din havuzuri are o temperatură scăzută, iar expunerea îndelungată la aceasta poate provoca afecțiuni.

Scăldatul în havuzuri este unul frumos pentru fotografii, dar poate prezenta pentru sănătate, din cauză că apa din havuzuri nu este apa încălzită din bazinele acvatice. Este o apă care vine din sistemul centralizat de alimentare cu apă și are o temperatură până la 10°C. Și expunerea îndelungată la apă cu o temperatură scăzută poate, de asemenea, cauza anumite afecțiuni, în special la copii. De aceea, rog părinții și supreveghetorii copiilor în timpul jocurilor să fie să fie precauți cu aceste practici care, cum am spus, sunt interesante, amuzante, dar trebuie făcute cu o anumită limită și sub supreveghere obligator”, a declarat el.

De asemenea, Vladimir Bolocan a avertizat cetățenii să nu se scalde nici în bazinele acvatice acvatice în care acest lucru nu este autorizat. În caz contrar, potrivit lui, persoanele care au încălcat regula riscă să fie sancționate.

Atenționez și cu privire la acea practică… Săptămâna trecută, de fapt, s-a spus de scăldarea în bazinele municipiului Chișinău. Există atenționări unde scăldatul este interzis, anume pentru că apa din acel bazin are o anumită calitate care nu este prielnică. De aceea rugăm foarte frumos cetățenii să se ghideze de acele panouri informative care sunt și să nu întreprindă acțiuni neautorizate în locurile publice, or, aceste lucruri sunt pasibile de răspundere și organele de drept intervin. Atunci fără supărare, să nu creadă lumea că sunt lucruri de abuz. Sunt anumite lucruri și reguli care trebuie să le respectăm”, a menționat Bolocan.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: