Andrei Năstase, nemulțumit de organizarea scrutinului în diaspora. Cere demisia șefului CEC și al ministrului de Externe
Full Article 2 minutes read

Andrei Năstase, nemulțumit de organizarea scrutinului în diaspora. Cere demisia șefului CEC și al ministrului de Externe

Candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova Andrei Năstase cere demisia șefului Comisiei Electorale Centrale (CEC) Dorin Cimil și al ministrului de Externe Oleg Țulea. Într-un briefing de presă, liderul Platformei Demnitate și Adevăr (DA) s-a arătat nemulțumit de felul cum a fost organizat procesul de vot în diaspora și de faptul că oamenii sunt nevoiți să stea la coadă pentru a-și putea exercita dreptul de a alege șeful statului. 

Andrei Năstase și-a exprimat îngrijorarea pentru faptul că din cauza numărului mic de secții de votare deschise în Europa, nu toți cetățenii Republicii Moldova din afara țării vor reuși să voteze. Andrei Năstase a solicitat ca programul secțiilor de votare să fie extins.

„Platforma DA califică total inadecvată și extrem de politizată organizarea scrutinului în străinătate. Insuficiența numărului secțiilor de votare în Europa Occidentală a condus la aglomerarea acestora și îngrădirea dreptului constituțional pentru o mare parte din cetățenii noștri din Diasporă. Avem temeri justificate că aceste persoane nu vor reuși să voteze, chiar dacă au făcut eforturi uriașe pentru a ajunge la secții”, a declarat Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA a solicitat demisia lui Cimil și a lui Țulea. De asemenea, Andrei Năstase a amintit că Platforma DA a solicitat anterior ca procesul de votare din diaspora să se desfășoare timp de două zile, însă propunerea sa nu a fost acceptată.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: