Angajații CNAM sună cetățenii și cer plata datoriilor? Autoritățile avertizează despre o schemă de escrocherie
Full Article 2 minutes read

Angajații CNAM sună cetățenii și cer plata datoriilor? Autoritățile avertizează despre o schemă de escrocherie

Persoane necunoscute, care se dau drept angajați ai Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), contactează cetățenii, le spun că ar avea datorii legate de asigurarea medicală și solicită date bancare sau plăți. Anunțul a fost făcut pe 2 octombrie de CNAM, care a îndemnat cetățenii să fie vigilenți și să nu transmită bani, datele personale sau cele bancare. Între timp, prim-ministrul Dorin Recean a comunicat că pe marginea cazului a fost inițiată o anchetă internă. Potrivit lui, actualmente, autoritățile analizează posibilitatea unei diversiuni. 

Compania Națională de Asigurări în Medicină avertizează cetățenii să fie atenți la apelurile primite de la persoane necunoscute care îi anunță că ar avea datorii la plata primei de asigurare medicală obligatorie și care le solicită date bancare sau achitarea datoriei. În aceste situații, vă rugăm să întrerupeți apelul și să anunțați poliția. Acțiunile respective fac parte dintr-o schemă de escrocherie în care persoane străine se prezintă drept angajați ai CNAM. Cetățenii sunt îndemnați să nu transmită bani, datele personale și cele bancare în cazul în care sunt telefonați în acest scop”, se arată într-un comunicat publicat de CNAM.

Compania a subliniat că angajații săi nu telefonează cetățenii pentru a-i informa despre eventuale datorii asigurarea medicală obligatorie.

Ulterior, și prim-ministrul Dorin Recean a publicat un mesaj pe rețelele de socializare cu referire la această escrocherie. „La moment, analizăm posibilitatea unei diversiuni și am inițiat o investigație internă pentru a clarifica situația”, a menționat el.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: