Angelica Caraman a fost aleasă în funcția de președintă a Comisiei Electorale Centrale
Full Article 2 minutes read

Angelica Caraman a fost aleasă în funcția de președintă a Comisiei Electorale Centrale

Angelica Caraman a fost aleasă în funcția de președinte al Comisiei Electorale Centrale (CEC). Decizia a fost luată în cadrul primei ședințe a instituției în noua componență, care s-a desfășurat pe 17 septembrie. În susținerea acesteia au votat 2/3 dintre membrii CEC.

Din ianuarie 2012 până în octombrie 2013, Angelica Caraman a fost șefa Direcției management alegeri în cadrul CEC. În 2014, timp de jumătate de an, a fost formatoare în cadrul Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) pe lângă CEC. Din mai 2018 și în decembrie 2019 a deținut funcția de directoare adjunctă a CICDE.

Angelica Caraman este licențiată în drept și din anul 2019 a deținut funcția de consilieră a primarului comunei Stăuceni. A absolvit două specialități în cadrul USM Prima – dreptul, a doua – Relații internaționale, Științe Politice și Administrative.

Vicepreședintele și secretarul CEC urmează să fie aleși ulterior, la propunerea lui Pavel Postica, care a argumentat că este nevoie ca componența Comisiei să fie completată și cu membrii opoziției.

În ajun, Parlamentul Republicii Moldova a aprobat hotărârea cu privire la confirmarea componenței nominale a Comisiei Electorale Centrale: Alexandr Berlinschii, Angelica Caraman, Sergiu Gurduza, Ludmila Lupașco, Alexandru Musteața, desemnați de PAS și Pavel Postică, desemnat de către Președintele Republicii Moldova. Mandatul Comisiei Electorale Centrale este de 5 ani.

Vadim Banaru, propus de Partidul ȘOR, nu a obținut susținerea Parlamentului, în timp ce trei candidați propuși de socialiști și comuniști (Vasile Postolache, Vitalie Miron și Lilian Enciu) – nu au fost supuse votului, după ce fracțiunea care i-a desemnat a părăsit ședința, în semn de protest față de neacceptarea audierii conducerii ANRE și a ministrului infrastructurii și dezvoltării regionale.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat că rămâne ca Biroul Permanent să decidă când vor fi puse la vot candidaturile pentru cele trei poziții vacante.

Comisia Electorală Centrală are nouă membri – opt desemnați de Parlament și unul de președintele țării.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: