ANRE a aprobat majorarea tarifului la gaz. Cât vor plăti moldovenii pentru un m3 de gaz?
Full Article 1 minutes read

ANRE a aprobat majorarea tarifului la gaz. Cât vor plăti moldovenii pentru un m3 de gaz?

Agenția Națională de Reglementare în Energie (ANRE) a aprobat noile tarife provizorii la gaze. Decizia a fost luată pe 9 noiembrie.  Astfel, noul tarif la gaz pentru consumatorii finali va crește de la 4,2 lei la 10,26 lei. 

De menționat că tariful aprobat nu include TVA. Ținând cont de TVA-ul este de 8%, prețul gazului va crește până la 11,1 lei.

Amintim că Moldovagaz a expediat Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică solicitarea de a revizui tariful la gazele naturale.

Potrivit legii, „Moldovagaz” se adresează la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), care verifică calculele și, dacă acestea corespund metodologiei, aprobă tariful solicitat.

Amintim că pe 4 noiembrie, a fost publicată cea mai recentă hotărâre a Comisiei pentru Situații Excepționale. Potrivit documentului, SA „Moldovagaz” va înainta o cerere Agenției pentru Reglementare în Energetică în vederea  ajustării prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor natural. Respectiv, până pe data de 10 noiembrie ANRE va trebui să stabilească noi tarife provizorii, care vor fi aplicabile din 1 noiembrie 2021.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: