ANRE a decis: serviciile de apă și canalizare în municipiul Chișinău – mai scumpe 
Full Article 2 minutes read

ANRE a decis: serviciile de apă și canalizare în municipiul Chișinău – mai scumpe 

Consumatorii casnici vor achita pentru apă și canalizare un tarif în mărime de 15,30 lei/m3 (+4,61 lei/m3 față de tariful în vigoare). Agenția Națională pentru Reglementarea în Energetică (ANRE) a aprobat pe 11 ianuarie noile prețuri. 

Pentru serviciul de alimentare cu apă potabilă pentru consumatorii casnici a fost aprobat prețul de 11,12 lei/m3 (cu 2,47 lei/m3 mai mult) și 13,29 lei/m3 – pentru consumatorii non-casnici.

Cresc și tarifele pentru serviciile de canalizare și epurare a apelor uzate. Consumatorii casnici vor plăti 4,18 lei (cu 2,14 lei/m3 mai mult) pentru metrul cub și 11,17 cei non-casnici.

Locuitorii capitalei achitau pentru serviciile de apă 8 lei și 65 de bani, iar pentru cele de canalizare 2 lei și 4 bani.

Decizia intră în vigoare după ce va fi publicată în Monitorul Oficial.

***

La sfârșitul lunii noiembrie 2022, Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a aprobat tarife provizorii mai mari pentru serviciul public de alimentare cu apă. Pentru consumatorii casnici, tariful mediu calculat pentru serviciul public de alimentare cu apă potabilă a fost stabilit în mărime de 16,32 lei pentru un metru cub, iar pentru serviciul de canalizare – 6,62 lei. Pentru consumatorii non-casnici a fost aprobat tariful de 16,32 lei pentru apă și 10,26 lei pentru canalizare.

Alesul local Dumitru Ivanov a precizat pentru NM că decizia aprobată de CMC nu a intrat în vigoare pentru că au fost depuse mai multe cereri la Procuratura Generală în acest sens.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: