ANSA se „disociază” de angajații corupți, după reținerile CNA și cere moldovenilor să le trimită sesizări
Full Article 2 minutes read

ANSA se „disociază” de angajații corupți, după reținerile CNA și cere moldovenilor să le trimită sesizări

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a venit cu o reacție după ce 11 angajați din cadrul instituției au fost reținuți de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA), fiind suspectați de corupție pasivă. Agenția a declarat că va acorda tot suportul și va colabora activ cu organul de urmărire penală în partea ce ține de investigarea angajaților.

Conducerea ANSA a precizat că „se disociază de angajații care admit manifestări coruptibile în activitatea lor, precum și reiterează angajamentul de a continua activitatea în spiritul legalității, transparenței, corectitudinii și responsabilității, inclusiv declară toleranța zero la actele de corupție”.

Totodată, ANSA îndeamnă persoanele fizice și juridice să sesizeze conducerea instituției, pe adresa de e-mail: [email protected], privitor la orice abatere admisă în procesul examinării cererilor și a petițiilor de către angajații Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, pentru a fi investigate în limitele prevederilor legale.

Amintim că, pe 30 martie, un șef de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) și 10 subalterni au fost reținuți de Centrul Național Anticorupție (CNA). Funcționarii ar fi acceptat sume de bani, în diferită valută, de la transportatorii de produse de origine animală și vegetală pentru a nu-i supune verificărilor sanitar-veterinare.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: