„Apă-Canal Bălți”, denunțată la procuratură. Instituția ar fi fost prejudiciată cu peste 8 milioane de lei
Full Article 3 minutes read

„Apă-Canal Bălți”, denunțată la procuratură. Instituția ar fi fost prejudiciată cu peste 8 milioane de lei

Întreprinderea municipală ,,Regia-Apă-Canal Bălți” ar fi fost prejudiciată în perioada anilor 2017-2022 cu peste 8 milioane de lei. Declarația îi aparține consilierului municipal, Sergiu Burlacu care a depus o sesizare la Procuratura Generală a R. Moldova cu sediul în mun. Bălți. „În baza mai multor constatări, am sesizat Procuratura cu privire la fărădelegile care de-a lungul timpului s-au comis la „Apă – Canal Bălți”, a spus Sergiu Burlacu, menționând că deține un set de documente care demonstrează veridicitatea declarațiilor sale.

Întreprinderea municipală ,,Regia-Apă-Canal” a devenit un adevărat paradis financiar, paradis care le-a permis îmbogățire nu tocmai pe căi legale, spun eu, pe căi banditești. Am depus o sesizare la Procuratura Generală, Procuratura Anticorupție, Procuratura pentru Combaterea Crimelor Organizate și Cauze Speciale din R. Moldova. În baza unei sesizări, înregistrate deja la aceste entități menționate, sesizare la care este anexat un pachet de documente în volum de peste 40 de file, demonstrează practic cum această entitate a fost prejudiciată. Această întreprindere municipală care este întreprinderea bălțenilor, a fost prejudiciată într-un termen scurt identificat de inspecția financiară de peste 8 milioane de lei. Eu sunt sigur că dacă se va implica Curtea de Conturi, vor fi identificate mai multe fraude, fărădelegi care au dus la prejudicierea acestei întreprinderi. Deci, în baza sesizării pe care am depus-o astăzi la Procuratura Generală, în baza materialelor obținute, urmare a inspectării efectuate de Inspecția Financiară a Ministerului Finanțelor și încălcărilor identificate, am depus o sesizare la Procuratură”, a declarat Sergiu Burlacu, consilier municipal, transmite NordNews.

,,Doar această prescripție și raportul efectuat și afișat, expus de inspecția financiară, relevă un amalgam de încălcări care au prejudiciat această întreprindere. Nu mai este loc de hoție. Personal, împreună cu echipa mea voi sta împotriva acestor fărădelegi și voi depune tot efortul în limita cadrului legal, pentru a trage la răspundere persoanele implicate, exact precum am solicitat în sesizarea mea, ca persoanele implicate în furturile din cadrul întreprinderii municipale ,,Regia-Apă-Canal” să fie trase la răspundere, iar prejudiciul cauzat acestei entități să fie rambursat întreprinderii municipale din contul celor care au furat această entitate”, a conchis consilierul municipal.

În ianuarie 2020, ,,Regia-Apă-Canal-Bălți” a intrat în proces de insolvabilitate. În perioada anilor 2017-2020, directorul întreprinderii municipale a fost Irina Zubenina.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: